Ik had altijd gedroomd van dit moment: Eelker en ik kregen een kindje. De vreugde was groot, maar al snel werd het een nachtmerrie. De zwangerschapskwaaltjes maakten mijn leven kapot.
De misselijkheid was verschrikkelijk. Ik voelde ook brandend maagzuur en had migraine. Soms spuugde ik bloed en had ik nierstuwing. Ik moest vaak naar het ziekenhuis en kreeg injecties.
Sleutelinzichten
- De zwangerschapskwaaltjes waren een ware hel om doorheen te komen, met extreme misselijkheid, brandend maagzuur en migraineaanvallen.
- De zwangerschapscomplicaties leidden tot herhaaldelijke ziekenhuisopnames en intensief gebruik van pijnstillers.
- De fysieke en mentale impact van de zwangerschapskwaaltjes was enorm, waardoor ik moeite had om mijn dagelijks leven en werk te blijven managen.
- Ik moest mijn verwachtingen en plannen voor de zwangerschap aanpassen aan de realiteit van deze uitdagende omstandigheden.
- Ondanks de tegenslagen bleef ik gemotiveerd om een gezonde baby ter wereld te brengen en mijn droom van moederschap na te jagen.
Misselijkheid en extreme vermoeidheid
Mijn zwangerschap was niet alleen vreugdevol, maar ook uitdagend. Ik voelde veel misselijkheid en was erg moe.
Misselijkheid de hele dag
Ik was eerst energiek en productief, maar nu voelde ik alleen maar misselijkheid. Het was moeilijk om gewoon te doen. Het eten en drinken was soms echt lastig.
Ik probeerde veel remedies, maar niets hielp.
Vermoeidheid overmeesterde mij
Naast misselijkheid was ik ook erg moe. Het leek alsof ik geen energie meer had. Na een goede nachtrust voelde ik me nog steeds moe.
Ik kon mijn dagelijkse taken niet meer doen. Ik moest veel rust nemen.
Misselijkheid en vermoeidheid waren erg lastig. Ik moest geduldig zijn en mijn grenzen kennen. Met goede verzorging en steun kwam ik erdoorheen.
Zwangerschapskwaaltjes ervaring
Ik ging tijdens mijn zwangerschap door een ware rollercoaster. Ik had misselijkheid en extreme vermoeidheid. Ook had ik rugpijn, gespannen borsten, zuurbranden, obstipatie en stemmingswisselingen. Het was een uitdagende periode.
’s Ochtends was de misselijkheid erg. Dit maakte het moeilijk om op tijd naar werk te gaan. Vermoeidheid was vaak een probleem. Het was lastig om werk, huishouden en de verzorging van mijn dochter te combineren.
Ik had ook rugpijn door de groeiende baarmoeder. En gespannen borsten door de hormoonschommelingen. Zuurbranden en obstipatie waren lastig. Mijn stemmingswisselingen maakten het soms moeilijk om mijn humeur in bedwang te houden.
De zwangerschapskwaaltjes hadden een grote impact op mijn dagelijks leven. Maar ik wist dat het maar tijdelijk was. Ik probeerde rustig aan te doen, veel te rusten en regelmatig te eten. Zo probeerde ik de klachten te beheersen.
Impact op werk en dagelijks leven
De zwangerschap was een rollercoaster voor mij als hoogsensitieve vrouw. De emoties, lichamelijke veranderingen en nieuwe verwachtingen beïnvloedden mijn werk en dagelijks leven sterk. Ik moest ziek melden door misselijkheid en vermoeidheid, waardoor ik niet de moeder kon zijn die ik wilde zijn.
Ziek gemeld van werk
In 2017 had ik een moeilijke zwangerschap. De onregelmatige werktijden waren erg stressvol. Ik moest 4 weken kolven tijdens mijn werktijd om mijn baby te kunnen voeden. Ik had gehoopt op 16 weken verlof, maar dat bleek niet genoeg.
Niet de moeder kunnen zijn die ik wilde
Na adviezen van mijn baas en collega’s besloot ik om voor mezelf te zorgen. Als hoogsensitieve vrouw was het moeilijk om hulp te vragen. Ik kwam vaak uitgeput en huilend thuis na mijn terugkeer naar werk.
De emotionele intensiteit van de zwangerschap voelde ik extra door mijn hoogsensitiviteit. Ik was geneigd om eerst voor anderen te zorgen. Maar in deze tijd was zelfzorg heel belangrijk. Gelukkig heb ik geleerd om voor mezelf te zorgen en open te zijn met mijn partner en zorgverleners.
Conclusie
Mijn ervaringen met zwangerschapskwaaltjes in 2015 hebben mijn leven veranderd. De misselijkheid en vermoeidheid maakten het dagelijks leven moeilijk. Ik moest mijn werk opgeven omdat ik het niet meer aankon.
Thuis was het ook moeilijk om de moeder te zijn die ik wilde zijn voor mijn dochter. Ik heb hard gewerkt om te herstellen. Maar soms is het nog steeds een strijd om alles te doen wat ik wil.
De ervaringen hebben een grote impact gehad, maar ik blijf vechten. Ik heb geleerd om realistischer te zijn en een steunnetwerk op te bouwen. Dit heeft me geholpen om beter om te gaan met de toekomst.
De lessen die ik geleerd heb, helpen me om beter om te gaan met toekomstige kwaaltjes. Ik blijf hoopvol dat ik op een dag weer zwanger kan worden. En ik wil de moederrol vervullen zoals ik dat voor ogen heb.